Contemporary Residence by Anastasia Architects

Description by Anastasia Architects :

Due to the reduced size of the site, residual and crossing spaces were practically left out (for example, there is no entrance hall, in behalf of a visual permeability with the entrance garden, achieved through large pivotal doors in the facade).The floor plan is rectangular and compact, stretching till the site’s sidelines. The rooms are illuminated by large doors front and back facades and also by matted glass locking (u-glass that acts as a good thermal insulation due to the existence of an air layer between the glass sheets) between the lagged cover labs. A glass cover over a concrete pergola complements the illumination through an indoor garden. Therefore, the house is flooded by zenithal and indirect natural light that besides avoiding artificial lighting during the day, also avoids excessive heat from direct sunlight. The prevailing wind comes from the street, thus the entering doors work as regulators of wind speed.

Visit Anastasia Architects Site

Advertisements