Weihai Pavilionin in Weihai, China by Make Architects

Description by Make Architects :

Weihai Pavilion encloses the exhibition space for a major new residential development in Weihai, a city of 2.5 million people on the northern coast of China’s Shandong Peninsula. The temporary structure, opened in the spring of 2012, is a reception area and information hub for potential customers for the new development and serves as an event space, hosting launches, receptions and meetings.

The city is a popular coastal destination for holiday-makers and the residential development is targeting second-home owners. Our pavilion design makes the most of the popular seafront location with an asymmetrical crescent form which responds to, and engages with, the seascape as well as the urban setting.

The pavilion is divided into two main spaces, separated by a spine wall which is vertically clad with bamboo to contrast with the building’s otherwise curved geometry. The main entrance is located in the concave curve of the crescent and leads to a generous reception area and information zone. The building’s convex curve is fully glazed and floods the interior with natural daylight, giving uninterrupted 180 degree views of the sea. This main space contains a model display area, bar, small cinema, meeting spaces and offices, and spills out onto a continuous terrace that wraps around the exterior of the facade, offering panoramic views of the sea.

Visit Make Architects Site

Advertisements